Спорт

Бекер изнео детаље из затвора: Морао сам да се спријатељим са опаким момцима

Бивши немачки тениски ас Борис Бекер рекао је да је морао да се спријатељи са "опаким момцима" у затвору како би преживео, обећавши да ће освојити "пети сет свог живота".
Бекер изнео детаље из затвора: Морао сам да се спријатељим са опаким момцимаGetty © Andreas Rentz

Троструки освајач Вимблдона је рекао да је затвор била права казна, али да је тамо схватио да је борац, преноси "Дејли мејл".

Бекер је служио осам месеци од двоипогодишње затворске казне јер је сакрио имовину вредну неколико милиона фунти како би избегао плаћање дугова.

Казну је служио у затворима Вондсворт у Лондону и Хантеркомб у Оксфордширу, а изашао је у децембру, када је депортован у Немачку.

Очекивало се да ће Немац, који је живео у Великој Британији од 2012. године, служити половину казне, али је пуштен из затвора после осам месеци и није му дозвољено да уђе у Британију до 2024. године.

"То је права казна. Замишљено је да буде казна, да будете затворени и свако ко каже да затворски живот није тежак, лаже. Посебно је тежак живот за некога ко долази одакле ја долазим. Никада нисам био затворен, зато је било баш брутално, врло другачије искуство него што видите у филмовима или чујете кроз приче", рекао је Бекер.

Некадашњи тренер Новака Ђоковића додао да је био приморан да се спријатељи са "опасним момцима" у затвору како би био безбедан.

"Затвор је веома опасан. Незгодно место, борите се сваки дан за опстанак", поручио је Бекер.

image
VV inauguration
banner