Спорт

УЕФА одредила судије за сва финала клупских такмичења, Пољаку Лига шампиона

Одређени су арбитри за завршне сусрете у двема Лига шампиона, Лиги Европе и Лиги конференције
УЕФА одредила судије за сва финала клупских такмичења, Пољаку Лига шампионаGetty © Robert Cianflone / Staff

Европска фудбалска унија (УЕФА) одредила је у понедељак арбитре за финала сва четири клупска такмичења, а најважније, Лигу шампиона, судиће Пољак Симон Марчињак.

Част да ове године суди финале Лиге шампиона између Интера и Манчестер Ситија, 10. јуна у Истанбулу, припала је судији рођеном у Плоку. Марчињак (42) је од 2011. интернационалац, а ово му је прво финале Лиге шампиона у каријери пошто је у финалу елитног такмичења 2018. био четврти судија.

Помагаће му Павел Соколнички и Томаш Листкјевич, резервни помоћник биће Васил Флорин Маринеску. Четврти судија ће бити Иштван Ковач, а у ВАР соби ће бити Томаш Квајтовски и помоћници Бартош Франковски и Марко Фриц.

Финале Лиге шампиона за жене у коме ће се за титулу борити Барселона и Волфсбург, 3. јуна на одавно распродатом стадиону у Ајндховену, водиће Шерил Фостер и биће јој ово прво финале. Помагаће јој Мишел О’Нил и Франка Овертум, а резеврни помоћни судија биће Нарали Ан Аспинал.

Меч финала Лиге Европе између Роме и Севиље, 31. маја у Будимпешти, на стадиону "Пушкаш арена", водиће 42-годишњи Ентони Тејлор. Енглез је интернационални судија од 2013. године. Ове сезоне је судио на шест мечева Лиге шампиона и један у Лиги Европе, укључујући и четвртфинале између Роме и Фејенорда. Помагаће му Гери Бесвик и Адан Нун, четврти судија ће бити Мајкл Оливер, а резервни помоћник Стјуарт Бурт.

И на крају, сусрет Вест Хема и Фјорентине у финалу Лиге конференције, 7. јуна у Прагу, водиће Карлос Дел Серо Гранде. Шпанац је интернационалац већ десет година, а ово ће му бити прво УЕФА финале неког клупског такмичења. Помагаће му Пау Себријан Дебис и Гвадалупе Парос Ајусо, резервни помоћни судија биће Дијего Берберо Севиља, а четврти судија ће бити Хесус Хил Манзано.

image
VV inauguration
banner