Спорт

Београд и Звезда угостили представнике Русије и Зенита

Пријатељство фудбалских клубова Црвена звезда и Зенита из Санкт Петербурга, који имају и заједничког спонзора компанију Гаспром, настављено је утакмицом младих тимова српског и руског шампиона.
Београд и Звезда угостили представнике Русије и Зенита© FOTO TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC/ nr

Сарадња Звезде и Зенита траје више од деценију, а на свечаности уочи меча и домаћини и гости из Русије, сложили су се да представља прави пример пријатељства између братских народа.

Председник Скупштине Београда Никола Никодијевић истакао је да му је велика чашт и задовољство што у име Београда може да пожели добродошлицу.

„Београд је град у коме ћете увек бити добродошли, у коме ћете увек моћи да се осећате као код своје куће и који жели да вас угости и у будућности. Нека наше прихатељство траје вечно", рекао је Никодијевић.

„Ништа боље не повезује младе људе и народе од спорта и зато је ова сјајна прилика да учврстимо пријатељство између Београда и Санкт Петербурга, Русије и Србије, Звезде и Зенита", додао је Председник скупштине Београда.

"Звезда и Зенит су показали да осим што су ривали на терену могу да буду пријатељи ван терена. Сарадња траје више од деценије и надам се да је ово само почетак. На терену нека победи бољи, а вама драга децо у аманет вам остављамо да чувате пријатељство између српског и руског народа које су вековима градили наши претходници", навео је.

Члан Владе Санкт Петербурга Евгениј Григоријев причитао је писмо градоначелника Александра Беглова.

„Пре више од 10 година почела је сарадња да тима, одиграна прва утакмица, а повод је било потписивање енергетских споразума Србије и Русије и данашња утакмица наставља спортско пријатељство два народа", написао је Беглов.

Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић истакао је да је пријатељски меч само израз оног што Зенит и Звезда раде и размишљају за будућност.

„Од ових младих људи очекујемо да постижу резултате које сениорски тимови већ постижу на домаћој и европској сцени. Надам се да ће вам ова утакмица остати у трајном сећању и као подстицај за будући рад", рекао је Мијаиловић и захвалио се компанији Гаспром.

Генерални директор Зенита Александар Медеведев приметио је да су "фудбалски богови обезбедили дивно време за утакмицу".

„Драго ми је да видим попуњене трибине. Звезда и Зенит су на истом таласу, није случајно да предњаче и имају седам бодова предности у односу на прве пратиоце у својим лигама. Желимо вам да Звезда следеће године игра директно у Лиги шампиона", поручио је Медведев.

Кадети руске екипе, у веома узбудљивом мечу, савладали су кадетску селекцију Црвене звезде са 4:3.

image