Спорт

Велике промене и "сеча" у Барселони у кошарци, Шарасова будућност упитна, смањује се буџет

Фудбалски клуб Барселона ће значајно смањити буџет кошаркашкој секцији у наредној сезони, преноси каталонски спортски дневник "Мундо депортиво"
Велике промене и "сеча" у Барселони у кошарци, Шарасова будућност упитна, смањује се буџет© Euroleague

Нови неуспех на завршном турниру Евролиге, довешће до великих промена у кошаркашкој секцији Барселоне.

Наиме, "Блауграна" је у Каунасу поражена у полуфиналу од Реал Мадрида, а потом и у мечу за треће место од Монака.

То је довело до тога да челници каталонског клуба, донесу финансијске и кадровске промене.

Буџет кошаркашке секције Барселоне ће у следећој сезони бити смањен за 20 или 25 одсто, а клуб ће доживети значајне промене у играчком кадру, док је могуће да са клупе буде смењен и тренер Шарунас Јасикевичијус, информације су које преноси "Мундо депортиво".

Исти извор наводи да чак и да освоји титулу првака Шпаније, Јасикевичијусу није загарантован нови уговор у Барселони, а тренутни му ускоро истиче.

У Барселони су незадовољни чињеницом да другу сезону у низу нису стигли до финала Евролиге, а у екипу су уложена огромна средства, буџет у текућој сезони био је огромних 44 милиона евра.

Што се тиче играчког кадра, клуб ће учинити све да остану Никола Миротић и Кори Хигинс, који није играо на Фајнал фору Евролиге због повреде.

Уговори истичу Сертачу Шанлију, Кајлу Кјурику и Мајку Тобију и они ће извесно напустити клуб на крају сезоне.

Биће још неколико одлазака, а неће бити бомбастичних појачања каква су долазила у клуб претходних сезона, закључује "Мундо депортиво".

Остаје да се види каква ће ситуација бити са српским кошаркашем Николом Калинићем, који је претхдоних дана повезиван са Црвеном звездом и потенцијалним повратком у црвено-беле.

image