Спорт

Обрадовић за РТ Балкан о историјском успеху: Напредујемо сваке године, место селектора се не одбија

Саша Обрадовић, српски стручњак на клупи Монака, освајача трећег места овогодишњег издања Фајнал-фора Евролиге, за РТ Балкан изјавио је да су он и његови момци успели да оствари корак више од зацртаног циља, као и да када би добио понуду за место селектора Србије, не би је одбио
Обрадовић за РТ Балкан о историјском успеху: Напредујемо сваке године, место селектора се не одбија© RT Balkan

Обрадовићев Монако савладао је Барселону 78:66 у мечу за треће место на Фајнал-фору у Каунасу.

"Специјалан је осећај након свега. Екипа која је била потцењена читаве сезоне, да заврши трећа у Европи, после само две године играња Евролиге, мислим да смо сасвим заслужили ово место", први су утисци Обрадовића након меча.

"Играли смо током целе сезоне на високом нивоу, свако је имао осцијалице, али сама ова победа на крају увеличава невероватну сезону."

Српски тренер додао је да је Монако успео да оде корак више од планираног циља на почетку сезоне.

"Циљ пре сезоне је да се уђе у плеј-оф, а ми смо направили искорак, што наш успех, тим и мене као тренера чини још важнијим и већим. Следеће године ће бити још теже све. Имамо другу ролу, другачије ће се екипе понашати према нама, биће занимљиво. Ово је била једна од најбољих и најнеизвеснијих Евролига коју смо гледали, очекујем да ће и финале бити на том нивоу."

Монако је постепено растао, играо па освојио Еврокуп, затим прошле сезоне изборио Топ 8, а ове године се пласирао на Фајнал-фор.

Наредне сезоне очекивања ће се променити, па не би чудило да Монако запрети освајању титуле Евролиге.

"Зависи то од много фактора. Од појачања, екипа које ће играти и много тога. Сваке године, чак и са добром екипом и добрим појачањима, не можеш увек да рачунаш на овакву ситуацију, нисмо само ми ту, биће још и бољих екипа. Вероватно смо и ми кроз ово такмичење, као и Жалгирис и Партизан, дигли критеријум на цене играча. Биће мало теже и то изнети", рекао је Обрадовић.

Некадашњи шеф струке Црвене звезде, Албе, Локомотиве Кубањ и других тимова, одговорио је на питање да ли би имао жељу да у неком тренутку буде селектор Србије. 

"То није на мени и није питање за мене. Расположен сам и увек сам на располагању. Жеља постоји и та част се не одбија никада", закључио је Обрадовић за РТ Балкан.

image