Спорт

Хамшик пресекао - завршава каријеру након више од 20 година

Фудбалер Трабзона и некадашњи словачки репрезентативац Марек Хамшик саопштио је да ће на крају сезоне завршити играчку каријеру
Хамшик пресекао - завршава каријеру након више од 20 годинаGetty © Paolo Bruno

Каријери која траје нешто више од 20 година, дошао је крај. Марек Хамшик саопштио је да на крају сезоне "качи патике о клин".

"То није била лака одлука, али донео сам је у договору са породицом. Трабзон ће бити мој последњи клуб у каријери. Ја ћу последњи меч одиграти у суботу. Желим да се захвалим свим клубовима за које сам играо што су ми пружили ову прилику. Хвала вам, испунио сам свој сан", рекао је Хамшик за конференцији за медије.

Хамшик (35) је каријеру започео сада већ давне 2002. године.

Играо је за Слован из Братиславе, Брешу, Наполи, Далијан, Гетеборг и Трабзон. 

Највећу славу стекао је у Наполију за који је играо од 2007. до 2019. године.

Словачки фудбалер је за клуб из Напуља постигао 121. гола на 520 утакмица, а са Наполијем је освојио два Купа и један Суперкуп Италије.

Хамшик је прошле године завршио репрезентативну каријеру после 15 година играња у селекцији Словачке, чији је био капитен и најбољи стрелац.

Одиграо је 136 утакмица за репрезентацију и постигао 26 голова, а највећи успех је остварио 2010. године, када је са селекцијом Словачке стигао до осмине финала Светског првенства у Јужној Африци.

Трабзон ће у суботу на свом терену у претпоследњем колу турског шампионата играти са Алањом.

image