Спорт

Баскеташи Србије у финалу Светског првенства

Баскеташи Србије пласирали су у финале Светског првенства које се одржава у Бечу, пошто су у полуфиналу победили Летонију 21:18. Финале се игра од 18 часова и 25 минута, а Србија ће играти против Сједињених Америчких Држава

Страхиња Стојачић, Михаило Васић, Марко Бранковић и Дејан Мајсторовић су одличном игром савладали Летонце, а самим пласманом у финале обезбедили су најмање сребрну медаљу, као и пласман у квалификације за Олимпијске игре у Паризу следећег лета.

Србија је боље отворила меч и дуго држала предност између два и четири поена, али је званични олимпијски шампион успео да преокрене и поведе 11:10.

Није то поколебало репрезентативце Србије који су успели да поврате предност и стигну поново до плус три (17:14 и 19:16) и на крају остваре велику победу.

"Ово је невроватно. Честитам Летонији на борби и сјајној утакмици. Желим да се захвалим овој сјајној публици која нас је бодрила све време. Стојачић је показао да је најбољи. Аплауз за њега, ми смо ту да испратимо. Идемо корак по корак, као што смо ишли и кроз цело такмичење. Желимо да одбранимо титулу овде у Бечу", рекао је репрезентативац Србије Марко Бранковић, пренео је сајт КСС.

Финале се игра од 18 часова и 25 минута, а Србија ће играти против селекције САД, која је победила Бразил са 21:18.

image
VV inauguration
banner