Спорт

Лука је „бели Џордан“ и сада је оправдао нови надимак

Словеначи кошаркаш учинио нешто што је за руком пошло само легендарном Мајклу Џордану.
Лука је „бели Џордан“ и сада је оправдао нови надимакAP © Brandon Wade

Далас меверикси победили су Орландо резултатом 114:105 уз још једну фантастичну партију Луке Дончића, који је наставио да помера границе од почетка нове сезоне.

Дончић је пре неколико седмица истакао да жели МВП признање које је у претходне две сезоне освајао Никола Јокић и одмах је почео да пружа партије у складу са тим.

Сада је предводио „телад“ до тријумфа над Меџиком, поставши први играч од Мајкла Џордана у сезони 1986/1987. који је отворио сезону са шест утакмица са барем 30 поена.

Тај учинак забележио је већ на полувремену, а до краја је постигао 44 поена, имао три скока, пет асистенција и једну украдену лопту. Просто невероватно звучи податак да је за 37 минута на паркету био без изгубљене лопте.

„Бели Џордан“, како га све чешће називају, убацио је 44 поена захваљујући феноменалних 88% за два (15/17). Тројке је шутирао ужасних 2/9, а са пенала је био прецизан у осам од 14 шутева.

„Видело се да ће Лука бити спреман, изашао је и поставио тон утакмице“, рекао је тренер Џејсон Кид, чији тим је испустио велику предност и изгубио од Тандера у претходном мечу.

Осим Луке, истакао се Тим Хардавеј са 21 поеном.

За Меџик је Паоло Банкеро постигао 18 поена, мада уз шут из игре 6-20, уз три скока и четири асистенције, док је Бол Бол завршио са  16 поена, 11 ухваћених лопти и три рампе.

Меверикси су тренутно десети са по три победе и пораза, док је Орландо најгора екипа лиге и има учинак 1-6.

Standings provided by Sofascore

image