Спорт

Хрвати побеснели због Модрића и упоредили га са Ђоковићем: "За Бога милога..."

Жива легенда хрватског фудбала доживела је ново разочарање у националном дресу јер "ватрени" нису успели да се домогну првог трофеја у историји земље
Хрвати побеснели због Модрића и упоредили га са Ђоковићем: "За Бога милога..."© Lars Baron

Фудбалска репрезентација Хрватске поражена је у финалу Лиге нација од Шпаније након једанаестераца, у утакмици која би могла да буде последња за Луку Модрића.

Фантастични везиста Реал Мадрида одиграо је свих 120 минута, постигао гол из пенала, али ни то није било довољно, па је погнуте главе напустио стадион "Де Кујп".

Он није желео да открива да ли ће завршити репрезентативну каријеру.

"Одлучио сам да ли ћу и даље играти за Хрватску, али нећу сада о томе", рекао је Модрић после меча.

Дуел у Ротердаму имао је и занимљиву увертиру због које је незадовољна била јавност у Хрватској. Наиме, најпопуларнији фудбалски магазин "Фор-фор-ту" направио је листу 50 најбољих фудбалера свих времена на којој је Модрић смештен тек на 28. позицију.

Човек који је све освојио са "краљевским клубом", једини са ових простора добио Златну лопту, по мишљењу тамошњих медија требало је да буде боље пласиран.

"Па добро, за Бога милога! Питате се сигурно, где је на ФФТ-овој листи смештен Лука Модрић ако га нема међу двадесет најбољих? Ево и одговора: тек на 28. месту! Испред њега још су Роналдињо, Јашин, Ћави, Инијеста, Барези, Карлос Алберто и Роберто Бађа", стоји у том тексту "Јутарњег листа".

"Да, наша Златна лопта и најбољи и најуспешнији ногометаш ког смо икада имали једва је ушао међу најбољих тридесет."

Даље се наводи да је однос према Модрићу идентичан оном са којим је суочен Новак Ђоковић.

"Како уопште објаснити овакав излив 'објективности' према Модрићу, осим оним истим синдромом који западни свет има и према 23-струком освајачу тениских гренд слемова Новаку Ђоковићу. Никада спортиста са ових простора, колико год величанствен и спортски успешан био, неће тамо добити афирмацију коју заслужује – да је највећи свих времена", закључује се у тексту.

Модрић је за Хрватску одиграо 166 утакмица и постигао 24 голова.

"Што се тиче Луке, он ће сам донети своју одлуку, то је најпоштеније. Потребно му је време да се одмори да се све слегне. У овом тренутку није лако донети неке одлуке. Волео бих да остане, сви бисмо волели да остане", рекао је селектор Хрватске Златко Далић.

Водио је "ватрене" до финала Мундијала 2018. године, када је Хрватска изгубила од Француске.

image
VV inauguration
banner