Спорт

Новак окусио вимблдонску траву и визуализовао освајање нове титуле

Традицију коју је започео сада већ давне 2011. године, најбољи тенисер свих времена не намерава да квари
Новак окусио вимблдонску траву и визуализовао освајање нове титулеGetty © Clive Brunskill

Новак Ђоковић стигао је у лондон седам дана пре почетка Вимблдона и већ је одрадио тренинг на травнатој подлози чувеног тениског турнира.

Ђоковић брани титулу у Лондону, а од понедељка 3. јула креће у поход на осму, чиме би се изједначио на врху са Роџером Федерером, уједно и на 24. гренд слем трофеј.

Новак је на друштвеним мрежама поделио занимљив снимак на којем се види како поново једе траву, што је чинио сваки пут када је подизао пехар на Централном терену Ол Ингланд клуба.

"Сећам се укуса и још увек сам гладан", написао је најбољи тенисер света у опису видео снимка на Инстаграму.

На тај начин симболично је подсетио на тренутак када је освојио први Вимблдон, што је касније постало традиција, с обзиром на то да је после још шест пута подизао трофеј и сваки пут пробао укус чувене траве.

Уз снимак стоји и хештег "визуализација", што је једна од основних техника којом покушава да се припрема за најважније изазове у каријери.

Претходно, Ђоковић ће играти на "Ђорђо Армани тениском класику", који је на програму од 27. јуна до 1. јула. Према распореду одиграће један меч, у четвртак 29. јуна, против Американца Френсиса Тијафоа.

Вимблдон се игра од 3. до 16. јуна за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

image