Спорт

Чека се нови трофеј на Вимблдону – Новак је бољи него сви из Топ 20 заједно

Најбољи тенисер света није само један од двојице учесника предстојећег Вимблдона који има титулу на лондонској трави, него и човек који је бољи од свих највећих конкурената заједно
Чека се нови трофеј на Вимблдону – Новак је бољи него сви из Топ 20 заједноGetty © Ryan Pierse

Новак Ђоковић стиже на Вимблдон као убедљиво највећи фаворит за нови, осми трофеј, а укупно 24. на гренд слемовима, пошто је у Паризу прескочио и Рафаела Надала.

Ђоковић ће имати прилику да настави фантастичну гренд слем сезону и подигне трећи пехар, након Аустралијан опена и Ролан Гароса.

Светски "број 1" има седам трофеја, више од њега једино има пензионисани Роџер Федерер (8), а поред Новака сласт успеха на теренима Ол Ингланд клуба осетио је само Енди Мари. Нико од највећих изазивача тренутно не успева да пронађе добитну формулу на најбржој подлози, због чега се очекује нови добар резултат.

У прилог томе иде и податак о броју победа на Вимбдлону, где се Ђоковић не пореди са појединачним противником него са свим осталим тенисерима из Топ 20.

Готово нестварно звучи податак да има више победа на Вимблдону него преосталих 19 играча заједно. Српски тенисер на свом конту има 86 тријумфа, док је комплетна група забележила један мање.

Након успеха у Булоњској шуми објавио је да ће прескочити све припремне турнире и доћи директно у Лондон.

Наступиће једино на егзибиционом турниру "Ђорђо Армани тениски класик", где ће му противник бити Френсис Тијафо.

Вимблдон је на програму од 3. до 16. јула и игра се за наградни фонд од 44,7 милиона фунти.

image