Спорт

Гомеш се у сузама опростио од Партизана: Клуб заслужује много бољу позицију

Досадашњи фудбалер Партизана изјавио је да би волео једног дана да се врати у клуб из Хумске
Гомеш се у сузама опростио од Партизана: Клуб заслужује много бољу позицију© Youtube screenshot/FK Partizan Beograd

Рикардо Гомеш, најбољи нападач црно-белих у последње три сезоне, опростио се од клуба и каријеру ће наставити у екипи Ел Шамал.

Гомеш је у Партизану био у два мандата, у сезони 2018/2019 и од 2021. до јуна ове године.

За то време постигао 92 гола, одиграо 151 утакмицу и уписао 19 асистенција.

"Помало је тужно, јер сам овде већ дуго. Имам пријатеље овде, не само међу играчима, већ и стручним штабом, људима који овде раде, много је њих... Овде се осећам као код куће. У таквим моментима је заиста тешко рећи 'збогом' и опростити се", рекао је Гомеш.

Уписао се у историју Партизана као најбољи странац по броју постигнутих голова у једној сезони.

"Морамо да се окренемо добрим стварима, за мене и за клуб, јер овај клуб то заслужује. Заслужује да буде на много бољој позицији него што смо били и верујем да ће ове сезоне бити много боље. Очекујем и желим најбоље за клуб и све запослене овде."

Играч за Зеленортских острва је истакао да му је најомиљенији меч био против Спарте.

"Изабрати само једну је тешко, али ако морам да изаберем, то је онда против Спарте прошле године, код куће. Била је сјајна атмосфера, стадион је био пун, постигао сам два гола и прошли смо у следећу рунду Лиге конференције. Као што сам рекао, много их је, не могу да изаберем, али је та била добра са лепим успоменама", додао је Гомеш.

Он је захвалио навијачима Партизана на подршци.

"Желим да им се захвалим за сву љубав и подршку коју су ми показивали од првог дана када сам овде дошао, за то што су ме поштовали. Трудио сам се да дам најбоље од себе, а као играчу, најбоље место да навијачима покажете поштовање је терен. Пружио сам све од себе. Желим да им се захвалим на свему и ко зна, можда се једног дана видимо опет!"

Бибарс Натхо је поклонио Гомешу дрес са потписима свих играча.

"Као прво хвала ти, посебно јер имамо овде много младих играча који могу да науче о твом ставу, о томе како се за сваки успех бори и ради напорно и воли овај клуб!", навео је Натхо.

"За мене, ти ниси само играч или саиграч, ти си мој пријатељ за читав живот! Наше породице су биле заједно и желим ти све најбоље. Ово је за мене веома тужан дан, а са друге стране сам веома срећан и ја и саиграчи ти желимо све најбоље и волимо те."

Тренер Партизана Игор Дуљај је навео да је Гомеш много дао клубу из Хумске.

"Наш Рикардо, који је провео најлепше године у Партизану, физички одлази, али ће увек бити у нашим срцима. Много је дао Партизану и Партизан њему. У своје лично име му се захваљујем што је био део Партизана, наше породице, што је имао искрен и поштен однос према грбу – што је најважније. Сви знамо да су врата Партизана увек отворена за добре људе и добре играче", истакао је Дуљај.

Гомеш се на крају још једном захвалио свима у Партизану.

"Изузетно сам тужан јер напуштам овај клуб, јер сам овде имао живот и ако је то било само три сезоне. Имам осећај као да сам овде петанест година. Хвала вам за све, на односу који смо имали, немам више шта да кажем, јер ми је тешко", закључио је Рикардо са сузама у очима.

image