Спорт

Шпански фудбалер осуђен на четири године затвора због сексуалног злостављања

Санти Мина има право да се жали Врховном суду Шпаније, а уколико то учини, неће одмах морати на одслужење затворске казне
Шпански фудбалер осуђен на четири године затвора због сексуалног злостављањаGetty © Fran Santiago / Stringer

Врховни суд правде шпанске аутономне покрајине Андалузије потврдио је казну од четири године затвора за фудбалера Селте Сантија Мину, због сексуалног злостављања жене у Мохакару 2017. године.

Мина је злостављао жртву у комбију, а како пише "Ел Паис", судије су подржале сведочење жене, без "релевантних контрадикција у суштинским аспектима" приче.

Овај познати нападач се пре недељу дана придружио тренинзима Селте, тима са којим има још једну годину уговора, а који сада мора да одлучи о спортској будућности фудбалера. У међувремену, суд у Алмерији ће одлучити о затворској казни фудбалера, иако је могућа жалба Врховном суду.

Уколико се Мина буде жалио највишој инстанци у Шпанији, он неће морати одмах да оде у затвор. Такође, суд је пре 10 месеци дозволио Мини да игра на позајмици у лиги Саудијске Арабије, пошто пресуда још увек није била правоснажна.

У пресуди андалужанског суда, судије су смањиле одштету жртви за моралну штету коју је првобитно пресудио Суд Алмерије, са 50.000 евра на 25.000 евра. Такође, они су потврдили ослобађајућу пресуду Минином пријатељу и такође фудблаеру Давиду Голдару, који је био сведок догађаја и који је имао сексуалне односе са жртвом, када ју је Мина злостављао, пише "Ел Паис".

image