Спорт

Црвено-бели ће бити хит у Лиги шампиона - Звезда згромила Фјорентину, пет голова за 27 минута игре

Фудбалери Црвене звезде воде против Фјорентине после пола сата игре са 5:0
Црвено-бели ће бити хит у Лиги шампиона - Звезда згромила Фјорентину, пет голова за 27 минута игре© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Гостовање Фјорентине у Београду се на тренутке доводило у питање због временских неприлика у Италији, али је "виолу" тек на београдској "Маракани" дочекао прави тајфун.

Црвена звезда је за пола сата игре постигла чак пет голова против екипе из италијанске Серије А, па ће навијачи, без обзира што је реч о пријатељском мечу, са нестрпљењем чекати почетак сезоне и групну фазу Лиге шампиона.

Олањинка је отворио голеаду после осам минута игре, а потом је повисио Красо, два минута касније.

Мирко Иванић је био прецизан у 14. минуту, а други гол на мечу Олањинка је постигао у 23. минуту.

Букари је искористио пенал у 27. минуту, а Звезда је потом имала још две феноменалне прилике - Митровићев ударац је заустављен на гол-линији, а потом је статива спречила црвено-беле да постигну шести гол.

Након првог, садржајног и неочекивано експлозивног првог дела игре, уследио је наставак који је био потпуно другачији.

Није било превише узбуђења, а изостала је и било каква одлучнија реакција гостију, који су претрпели тежак пораз у Београду.

Имали су гости идеалну прилику да постигну утешни погодак у самој завршници меча, али је зицер Кабралу одбранио резервни голман Поповић.

Звезда је тако, на последњој провери пред почетак нове сезоне, показала пун потенцијала против јаког противника и остварила, иако је реч о пријатељском сусрету, једну од највећих победа у историји.

image