Спорт

Партизан у 96. минуту остао без победе - шест голова, три пенала и вредан бод за ТСЦ!

У мечу који је тешко препричати, Партизан и ТСЦ добили су по бод, а Суперлига је већ на старту нове сезоне добила утакмицу године
Партизан у 96. минуту остао без победе - шест голова, три пенала и вредан бод за ТСЦ!© TV Arenasport / screenshot

Фудбалери Партизана испустили су победу у спектакуларном сусрету првог кола нове сезоне Суперлиге, пошто су у Бачкој Тополи ремизирали против ТСЦ-а 3:3.

У утакмици са шеста голова виђено је неколико преокрета, два неискоришћена једанаестерца и драма која је била "у рукама" црно-белих, али су без ње остали у 96. минуту.

Почело је катастрофално по Партизан, који је већ у 12. минуту наговестио навијачима да би и ова сезона могла да буде тешка по њих. Горан Антонић је затресао мрежу Немање Стевановића, а до тада је ТСЦ имао још неколико опасних напада које нису искористили.

Но, завршница првог полувремена донела је прегршт узбуђења. Бибарс Натхо је прелепим поготком изједначио на 1:1 у 40. минуту, Кристијан Белић је у 42. комплетирао преокрет, док је ТСЦ стигао до 2:2 у 50. минуту првог полувремена.

Тада је Ифет Ђаковац искористио пенал у дубокој надокнади времена. У наставку, Бибарс Натхо није искористио пенал у 55. минуту, пошто је Вељко Илић прочитао његову намеру. А онда је уследио врхунац, у 78. и 79. минуту.

После фаула Данила Пантића, ТСЦ је добио и други пенал на мечу, али је овог пута Стевановић одбранио ударац Ифета Ђаковца, да би већ у наредном нападу Партизан стигао до 3:2. После центаршута са леве стране, ново појачање црно-белих Матеус Салдања био је на правом месту и успео да угура лопту у мрежу домаћих.

Чинило се да ће ту бити крај, али су се гости грешкама постарали да резултат буде нерешен. Алдо Калул је у финишу неспретно добио други жути картон, а убрзо је Немања Антић олако поклонио корнер ТСЦ-у. Управо након њега, Немања Стојић успева да постави резултат на 3:3, оставивши Партизан без тријумфа.

У другом мечу од 21.00 часова, Вождовац и Јавор су ремизирали 0:0. Раније током дана је Спартак савладао ИМТ 2:1, а Чукарички је био бољи од Радничког из Ниша 2:0.

image