Спорт

Симеоне одбио Саудијце и њихове милионе: Исто бих им рекао и да су "појачали" понуду

Тренер Атлетико Мадрида ни после 12 година нема намеру да мења средину, а нарочито не да се сели на Блиски исток
Симеоне одбио Саудијце и њихове милионе: Исто бих им рекао и да су "појачали" понудуGetty © Gonzalo Arroyo Moreno / Stringer

Бројни фудбалери напустили су овог лета европске клубове и одлучили да се преселе у Саудијску Арабију, након што је ова земља одлучила да почне са дељењем огромних уговора како би привукла фудбалске звезде у њихову лигу.

Отишли су у Арабију играчи попут Кристијана Роналда, Карима Бенземе, Сергеја Милинковић-Савића и многих других, али тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне ниједног тренутка није имао дилему да ли жели да одбије њихове напоре.

Тренер "јорганџија" добио је недавно понуду да настави каријеру баш у Саудијској Арабији, а наводно би годишње зарађивао око 40.000.000 евра. Ипак, популарни "Чоло" је био јасан.

"Ниједног тренутка се нисам запитао шта би требало да урадим. Та понуда ми ништа нје значила. Права истина је да сам срећан ту где јесам. Не бих се предомислио ни да су ме поново позвали и појачали понуду. Срећан сам у Атлетику", рекао је Симеоне који је на клупи мадридског клуба од 2011. године.

Шпански медији нису навели који саудијски клуб је слао понуду Аргентинцу, али имајући у виду његов став - није ни нарочито важно.

image
VV inauguration
banner