Спорт

Дерби на равне части у Лондону, Ливерпул и Челси прекинули црну серију

Фудбалери Челсија и Ливерпула одиграли су нерешено - 1:1 у првом колу Премијер лиге
Дерби на равне части у Лондону, Ливерпул и Челси прекинули црну серијуGetty © Clive Mason

После 483 минута игре без гола, дерби између "плаваца" из Лондона и "црвених" из Ливерпула, коначно је видео промену резултата.

Прилично измењене екипе у односу на оне од прошле сезоне, одиграле су чудан меч на "Стамфорд бриџу" - у првом делу игре виђена су четири гола (два поништена), а у наставку, такорећи, ништа вредно помена.

Ливерпул је дошао до предности у 18. минуту - "редси" су изгледали много боље и конкретније, што је крунисао Луис Дијаз, на асистенцију Мохамеда Салаха.

Египћанин је затим сместио лопту у мрежу, 11 минута касније, али је његов гол поништен због минималног офсајда.

У завршници првог дела игре, атмосфера се променила - Челси је имао више лопту у ногама, имао је иницијативу и дошао је до изједначења.

Дисаси се на дебију у плавом дресу представио навијачима голом, који је постигао у 37. минуту.

Само два минута касније, Чилвел - асистент код првог гола - сада је сместио лопту у мрежу, али је и његов гол поништен због недозвољене позиције.

На почетку другог дела игре, Ливерпул је деловао као тим који више жели победу и као тим који ће до краја покушавати да дође до читавог плена.

Најбложи голу, гости из Ливерпула су били у 53. минуту, када је Дијаз шутирао главом, лопта је погодила Џексона у руку и завршила поред стативе.

Ипак, судија Ентони Тејлор је, након провере у ВАР соби, показао да је рука била у природном положају и да се игра настави.

Од тог тренутка, до самог краја, игра Ливерпула се потпуно распала.

Челси је свим силама нападао, али није умео да дође до изгледне прилике, па се меч завршио нерешеним резултатом.

image