Спорт

За Барсу је овај стадион уклет - четири године нису дали гол, мало им 28 минута надокнаде

Каталонци ни овог пута нису успели да пронађу решење за екипу у којој су наступала двојица српских фудбалера
За Барсу је овај стадион уклет - четири године нису дали гол, мало им 28 минута надокнадеGetty © Florencia Tan Jun / Stringer

Фудбалери Барселоне ремизирали су на старту нове сезоне Примере, у којој бране титулу освојену прошлог маја. Пулени Ћавија Ернандеза одиграли су 0:0 на гостовању Хетафеу, а стадион тог тима у предграђу Мадрида већ годинама није мио ни играчима ни навијачима "блаугране".

Након овог меча, Барселона је већ четири године без поготка на "Колисеуму Алфонсо Перез", а овог пута им није било довољно ни што је меч био укупно продужен за нестварних 28 минута.

Мучила се Барса и овог пута против тима за који је Немања Максимовић одиграо свих 90 минута, а Стефан Митровић прво полувреме (напустио игру због повреде). Имали су 14 шутева, додуше само четири у оквир гола и никако нису успевали да одговоре на агресивну игру ривала.

Виђена су и три црвена картона. Рафиња је у редовима Барсе искључен пред полувреме због непримереног понашања, док је Хаиме Мата на другој страни у 57. минуту зарадио други жути картон. Није вредело ни што је прво полувреме било продужено више од 10 минута, а друго преко 15, па се укупно играло 118 минута због увођења новог правила о надокнађивању потрошеног времена.

Ништа није помогло Барселони да стигне до поготка. На "Алфонсо Перезу" је било 0:0 и прошле и претпрошле сезоне, док је 2020. године славио Хетафе 1:0. Последњи пут, Барселона је на том стадиону уписала победу 28. септембра 2019, када је било 2:0 за госте из Каталоније.

image
VV inauguration
banner