Спорт

Алкаразу важнија борба са Новаком за прво место него титула у Њујорку

Најбољи тенисер света Шпанац Карлос Алкараз изјавио је да му је главни циљ да сачува прво место на АТП ранг-листи
Алкаразу важнија борба са Новаком за прво место него титула у ЊујоркуGetty © Matthew Stockman

Алкараз заузима прво место на АТП листи са 600 бодова више у односу на другопласираног Србина Новака Ђоковића.

Шпанац је прошле године елиминисан у четвртфиналу Синсинатија од Камерона Норија.

Ђоковић прошле године није играо на мастерсу у Синсинатију, а српски тенисер би за недељу дана могао да се врати на прво место АТП листе.

"Волим такве битке. Свиђа ми се што знам да могу да изгубим, али могу и да се опоравим у исто време. Наравно да уживам у борби против једне од легенди спорта, против Новака", рекао је Алкараз.

Он је истакао да му је главни циљ да остане на првом месту АТП ранг-листе.

"Морате да постављате циљеве током сезоне, на сваком турниру. Главни циљ је да останем на врху и да, ако изгубим, покушам што пре да се опоравим. То је нешто што ми је помогло да пружим најбоље игре на великим турнирима."

Алкараз је прошле недеље елиминисан у четвртфиналу мастерса у Торонту од Американца Томија Пола.

"Није то била добра недеља за мене, али има доста ствари које бих могао да поправим на турниру у Синсинатију. Ако се вратим годину уназад, изгубио сам у првом колу Монтреала, а затим у четвртфиналу Синсинатија. Потом сам освојио Ју-Ес опен. Морам да превазиђем то што се десило у Торонту. Морам да покушам да одиграм боље и да исправим све што што је било у Торонту", истакао је Алкараз.

Шпанац је слободан у првом колу Синсинатија, а у другом колу ће играти са победником меча између Американца Џона Изнера и Аустралијанца Џордана Томпсона.

image