Спорт

Бурно у Манчестеру, Јунајтед планира да врати Гринвуда у тим

Челници енглеског Манчестер јунајтеда, планирају да у састав врате Мејсона Гринвуда, фудбалера који је био оптужен за силовање и напад на своју девојку
Бурно у Манчестеру, Јунајтед планира да врати Гринвуда у тимGetty © Catherine Ivill

Гринвуд је у јануару прошле године ухапшен од стране енглеске полиције, због оптужби да је силовао и физички напао своју девојку.

У међувремену, Гринвуд је пуштен на слободу и све оптужбе су одбачене.

Млади фудбалер већ неколико месеци не тренира са остатком екипе "црвених ђавола", већ индивидуално у тренинг центру тима из Манчестера.

Извршни директор Јунајтеда Ричард Арнолд, обавестио је особље првог тима да ће се Мејсон Гринвуд прикључити остатку екипе, преноси "Атлетик".

Убрзо је и сам Манчстер јунајтед издао саопштење поводом тих информација.

"Након повлачења свих оптужби против Мејсона Гринвуда у фебруару 2023. године, Манчестер јунајтед је спровео детаљну истрагу о оптужбама против њега. Током овог процеса, добробит наводне жртве била је кључна у истрагама клуба и поштујемо њено право на доживотну анонимност. Имамо и обавезе према Мејсону, нашем 'запосленом' и особи која је у клубу од своје седме године и која је однедавно отац. Фаза утврђивања чињеница наше истраге је сада завршена, а ми смо у завршном делу доношења одлуке о Мејсоновој будућности", наводи се у саопштењу европског гиганта.

Манчестер јунајтед је додао да дефинитивна одлука о Гринвудовој будућности још увек није донета, али да ће то уследити ускоро.

"Супротно медијским спекулацијама, та одлука још није донета и тренутно је предмет интензивног интерног разматрања. Одговорност на крају лежи на главном извршном директору. Када се донесе, одлука ће бити саопштена и објашњена интерним и екстерним заинтересованим странама клуба. Ово је био тежак случај за све који су повезани са Манчестер јунајтедом и разумемо чврста мишљења које је изазвао на основу делимичних доказа у јавном домену. Молимо за стрпљење док радимо кроз завршне фазе овог пажљиво промишљеног процеса", закључили су челници Јунајтеда.

image