Спорт

Ливерпул стављен на продају

Један од најславнијих фудбалских клубова на свету стављен на продају...
Ливерпул стављен на продајуGettyimages.ru © Clive Brunskill

Фудбалски клуб Ливерпул биће продат, пошто се „Фенвеј спортс група“, која је тренутно власник „црвених“, одлучила на такав потез.

Информацију је пренео Дејвид Орнстајн из „Атлетика“, а она се испоставила као тачна.

„За заинтересоване стране израђена је комплетна продајна презентација. 'Фенвеј спортс група' је разматрала различите опције у прошлости, али је одлучила да не иде даље. Нејасно је да ли ће на крају бити постигнут договор или не, али ФСГ чека понуде. 'Голдман Сакс' и 'Морган Стенли' су задржани да помогну у процесу продаје“, навео је британски портал.

ФСГ је у свом саопштењу делимично потврдио ова писања.

„Често смо добијали упите заинтересованости од трећих страна које желе да постану акционари Ливерпула. ФСГ је раније рекао да бисмо под правим условима размотрили укључење нових акционара, ако би то допринело напретку Ливерпула као клуба. Наша групација остаје до краја посвећена успеху Ливерпула, како на терену, тако и ван њега“, стоји у саопштењу.

Фудбалски клуб Ливерпул се од 2010. године налази у власништву „Фенвеј спортс групе“, који је клуб откупио од америчких власника Џорџа Жилета и Тома Хикса за 300 милиона фунти.

За то време један од најславнијих клубова на старом континенту вратио се где му је место, у сам врх енглеског и европског фудбала.

Лига шампиона је освојена 2019, док је годину дана касније скинуто проклетство дуго више од три деценије и први пут је покорена Премијер лига.

image