Спорт

Алкараз прижељкује финале са Ђоковићем: Један меч ме дели од Новака

Двојица најбољих тенисера данашњице могли би да се одлучују о још једном трофеју, овога пута у Њујорку
Алкараз прижељкује финале са Ђоковићем: Један меч ме дели од НовакаGetty © Clive Brunskill

Шпански тенисер Карлос Алкараз прижељкује финале Ју-Ес опена против Новака Ђоковића.

Алкараз је у четвртфиналу елиминисао Александера Зверева и, без обзира што још није дошао до борбе за пехар, новинаре је занимало да ли се радује окршају са Ђоковићем.

Њих двојица су у претходна два месеца водили огромне битке, прво у финалу Вимблдона, а онда и на мастерсу у Синсинатију.

"Очигледно је да је дуел са Новаком много ближе него на почетку турнира. Само нас један меч дели од потенцијалног финала (смех)", рекао је Алкараз на конференцији за медије.

"Било би сјајно играти у финалу против Новака овде у Њујорку, али обојица имамо веома тешка полуфинала, па ћемо видети. Али наравно да се обојица радујемо потенцијалном финалу."

Да би до финала стигао, мораће да савлада још једног бившег шампиона – Данила Медведева.

"Последњи меч против Данила сам одиграо савршено. Урадио сам прилично добре ствари, тако да мислим да моја игра прилично одговара таквом типу противника као што је Данил. Пробаћу да урадим исте ствари које сам радио у Индијан Велсу, Вимблдону, надам се да ћу победити и играти на истом нивоу као у тим мечевима."

Момак из Мурсије је изгубио прво место на АТП ранг-листи, али брани титулу на теренима Флешинг Медоуза.

"Сада сам зрелији. Много сам порастао од прошле године. Прошле године сам први пут играо полуфинале гренд слема, сада ћу играти четврто. Имам осећај да сам потпуно другачији играч. Није важно што сам прошле године освојио први гренд слем, победио у првом полуфиналу и финалу. Сада се осећам зрелије. Боље се носим са притиском било какве врсте у тим моментима. Осећам се другачије и као особа и као играч."

За крај, анализирао је и сусрет са немачким играчем у четвртфиналу.

"Очигледно, како је Саша играо у првом сету, могао је да га освоји. Мало је пао у другом сету, а ја сам ризиковао. Тако да је било сјајно. У трећем сету, с обзиром на то да сам играо на високом нивоу, за њега је било стварно тешко. Очигледно је било да се физички мучио у трећем сету. Сјајно је што сам победио у три сета", закључио је Алкараз.

image