Спорт

Новак: Желим само да уживам, храним се кад публика навија за противника

Српски тенисер Новак Ђоковић, након пласмана у полуфинале Ју-Ес опена, изјавио је да ужива у сваком моменту и обореном рекорду, као и да воли када публика навија за његовог противника
Новак: Желим само да уживам, храним се кад публика навија за противникаGetty © Al Bello

Ђоковић је са 3-0 у сетовима савладао Тејлора Фрица и тако изборио нови пласман у полуфинале Ју-Ес опена.

Српском тенисеру ће то бити 47. полуфинале на гренд слем турниру, чиме је оборио рекорд Роџера Федерера.

"Ово је спорт који ми је много дао. Долазећи из Србије, у тим 90-тим годинама, у данима детињства, било је много ствари које је требало проћи. Имао сам среће јер сам имао људе који су били уз мене, оне који су веровали у мој таленат. Моји родитељи су ту, шаљем им пољубац. То је мој дуг одговор на тему тих бројева. Сваки пут кад изађем је велика прилика за мене, нарочито у овом годинама, желим само да што више уживам у оваквим стварима", први су утисци Новака након меча.

Српски тенисер водио је жестоке расправе са публиком у Њујорку, али је изјавио да се "храни таквом атмосфером".

"Очекивано је и нормално да ће људи навијати за њиховог играча, немам ништа проив тога, напротив, волим ту енергију коју добијам. Храним се том енергијом и таквом атмосфером, каква год да је, користим је као погонско гориво, да играм најбољи тенис. На срећу овде играм добро, имао сам неке епске окршаје, надам се да ће бити још један у наредном колу", додао је нови најбољи тенисер на АТП листи.

Ђоковић се нашалио да му је нова фризура помогла да дође до победе.

"Да, ошишао сам се, помогло ми је. Био сам аеродинамичан на терену, брже сам стизао до лопте него протеклих дана. Шалим се, видите колико сам мокар, неколико пута смо се пресвлачили. Влага, тешки су услови и за противника и мене. Покушамамо себе да доведемо у најбољу позицију."

У наредном колу Ђоковић ће опет играти против Американца, пошто се у полуфиналу састаје са Тијафоом или Шелтоном. 

"Сигурно ће бити уживање гледати тај меч са своје софе. Биће ту масажа, физио, кокице, неко пићенце. Које пиће? Вода са лимуном! Мало да опоравим ноге. Играћу опет против Американца, морам да будем спреман ко год буде противник. Тијафо је харизматичан играч, ту је страст и енергија, има брзину. Биће занимљиво видети оба играча", закључио је Новак.

image
VV inauguration
banner