Спорт

Шелтон: Новак је ментална стена и физички је спреман, али...

Неочекиваног противника ће најбољи тенисер света имати у полуфиналу последњег гренд слема
Шелтон: Новак је ментална стена и физички је спреман, али...Getty © Clive Brunskill

Амерички тенисер Бен Шелтон свестан је да га у дуелу са Новаком Ђоковићем на Ју-Ес опену очекује најтежи могући задатак.

Шелтон је у четвртфиналу елиминисао сународника Френсиса Тијафоа са 6:2, 3:6, 7:6 (9:7), 6:2, док је Ђоковић био бољи максималним резултатом против још једног Американца – Тејлора Фрица.

"Дефинитивно тежак изазов. Када играш први пут с неким ко је био много пута у тој ситуацији и побеђивао, то ти негде стоји у глави", почео је Шелтон.

"Знаш да је Новак ментална стена и да је физички спреман. За то морам да се спремим. Ипак, са мојим стилом игре, предност је да играм с неким с ким нисам раније, јер мислим да доносим неке ствари које се не виђају често на Туру. Надам се да ће га то пореметити и петак."

Бен је пре почетка турнира био 47. играч на АТП ранг-листи, а без обзира на коначни пласман, очекује га улазак у Топ 20.

"Напредовао сам физички, али више ментално. Против Тијафоа сам могао много пута да одем до бокса и да кажем да сам уморан, да не могу више. Уместо тога, говорио сам себи да сам у реду, и да и он осећа врућину. Та победа у глави је пола добијене битке. Побољшао сам се и физички после годину дана на Туру, радио сам и у теретани доста", закључио је Шелтон.

Полуфинала Ју-Ес опена на програму су у петак.

image