Спорт

Морис запретио Јокићу: Ударио је кукавички, добиће он своје

Две године након инцидента у којем су главни актери били Никола Јокић и Маркиф Морис, амерички кошаркаш у једном подкасту говорио је о спортној ситуацији и послао поруку српском играчу
Морис запретио Јокићу: Ударио је кукавички, добиће он своје© Screenshot/Youtube/MLGHighlights

Након јаког фаула Мориса, у мечу Мајамија и Денвера, Никола Јокић је без много размишљања насрнуо на америчког кошаркаша, бацивши га на земљу.

Јокић је искључен са меча, а добио је суспензију за наредни меч Нагетса.

Две године након инцидента, Маркиф Морис први пут се огласио о спорном догађају.

Маркиф је, заједно са својим братом Маркусом, гостовао у подкасту у којем су водитељи Мет Барнс и Стивен Џексон, некадашњи НБА играчи.

Маркиф је имао поруку упозорења за српског играча.

"Кукавички ударац, тако се то зове код нас у крају. Добиће он своје, не брините", рекао је Маркиф.

Американац је додатно објаснио ситуацију.

"Фаулирао сам га, а он је извео ударац на кварно. Ударац је био мало јачи и неко време сам био одсутан. Покушали су да ме заштите од мене самог, али сам био спреман већ после две недеље. Нисам био повређен нити у боловима, него је Мајами желео да ме сачува", додао је Морис.

"Људи кажу да нисам смео да му окренем леђа, поготово не њему. Да ли смо на улици или на кошаркашком терену? То је моје мишљење: ако смо на улици, нећу ти окренути леђа и идем на тебе, али ако смо на терену и досуђен је фаул, одшетаћу на други крај терена. Фаулирао сам те и знао си да ћу то да урадим, а онда си ме ударио са леђа и испадам крив јер сам окренуо леђа", поручио је Морис.

image