Спорт

Тањга открио Синишину хуману страну: Михајловић плаћао операције људима које није ни познавао

Бивши саиграч у Црвеној звезди и Војводини и кум Синише Михајловића, Мирослав Тањга, открио је неке непознате детаље из живота легенде нашег фудбала
Тањга открио Синишину хуману страну: Михајловић плаћао операције људима које није ни познаваоGetty © Marco Luzzani / Stringer

Покојни Михајловић је био јако хуман, али о томе готово никада није желео да говори у јавности.

"Људима је помогао пуно и никада није причао о томе. Можда само ја знам колико је операција платио, чак и онима које није познавао, колико новца је дао за Дечје село у Сремској Kаменици и да не набрајам даље", рекао је Тањга.

Синиша је био селектор фудбалске репрезентације Србије 2012. и 2013. године. Како није успео да одведе национални тим на Светско првенство које се одржавало у Бразилу 2014. године, дошло је до прекида сарадње. Његов мандат пратили су разни скандали од чега је један и онај са Адемом Љајићем, када није желео да пева српску химну, иако је потписао уговор, као и сви остали репрезентативци, да ће певати, због чега је избачен из тима. Тањга, који је тада био Михајловићев помоћник из прве руке зна шта се све дешавало у табору "орлова".

"Мислим да је дошао у погрешно време. Објективно у том моменту су Белгија и Хрватска биле боље репрезентације од нас. Да је дошао пар година касније, мислим да би затекао бољи играчки кадар. Ипак, успоставио је неки ред и учинио доста за атмосферу у репрезентацији".

Михајловић је кратко био тренер Милана, али је брзо због сукоба са председником Силвијом Берлусконијем напустио клуб.

"Синишу је вређало то што Берлускони мисли да може да му каже ко треба да игра, а ко не. И баш због тога је терао по своме. Силвио је на крају и отерао због тога, али је касније признао да је отказ Синиши његова највећа грешка.  После свега су се често виђали, Берлускони је схватио колико је Синиша био праведан и као човек у много чему изузетан", рекао је Тањга.

image
VV inauguration
banner