Спорт

Србија одликовала Синишу Михајловића - његов син преузео Орден Карађорђеве звезде

Славни фудбалер постхумно је одликован на Дан државности Републике Србије
Србија одликовала Синишу Михајловића - његов син преузео Орден Карађорђеве звезде© RTS/screenshot

Легендарни Синиша Михајловић преминуо је пре два месеца након дугогодишње болести, а Србија је одлучила да се на Дан државности одужи прослављеном фудбалеру.

Михајловић је постхумно одликован Орденом Карађорђеве звезде првог степена за све што је учинио током живота, играчке и тренерске каријере, током одликовања у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу у Београду.

Овај орден је име Синише Михајловића преузео његов син Душан. Због нарочитих заслуга за Републику Србију и њене грађане и постигнуте резулате у области спорта, чувени Миха је постхумно добио престижан орден.

Уручење ордена обележио је кратак снимак о Михајловић, а потом и громогласан аплауз који је у сали трајао неколико десетина секунди. Претходно је Михајловићу постхумно додељен и Орден Републике Српске на огрлици, који је био уручен његовој мајци.

Током каријере у тадашњој Југославији, Михајловић је са Војводином и Црвеном звездом био државни шампион, а са београдским великаном и првак Европе 1991. године. Преминуо је 16. децембра након дуге и тешке борбе са леукемијом.

image