Спорт

Шангај ове године без Ђоковића, остали српски тенисери сазнали ривале

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић неће учествовати на једином турниру из серије 1.000 у Кини, али ће турнир и без њега бити изузетно јак
Шангај ове године без Ђоковића, остали српски тенисери сазнали ривалеGetty © Kevin Lee / Stringer

Мастерс у Шангају враћа се после три године неиграња због пандемије вируса корона и у главном жребу биће тројица српских играча.

Ласло Ђере започеће наступ у Шангају против квалификанта, а већ у другом колу га чека веома тежак посао.

У случају да прође прву препреку, момак из Сенте играће против Стефаноса Циципаса који је слободан на старту. Ни то није немогућа мисија за Ласла, пошто је Грк у катастрофалној форми – недавно је изгубио у првој рунди такмичења у Пекингу, што му је био пети пораз у последњих осам мечева.

Душан Лајовић ће одмах на старту имати звучног противника, биће то ветеран Стан Вавринка.
Победник овог сусрета већ зна ривала у другој рунди, биће то Талон Грикспор, који је као 23. фаворит слободан на старту.

Можда и најзадовољнији жребом је Миомир Кецмановић, пошто је за ривала добио мало познатог Кинеза. Јунчаокете Бу је тренутно 187. тенисер на свету, има 21 годину и до сада је на АТП нивоу одиграо само један меч.

Требало би Миша да лако заврши посао, али онда следи много тежи изазов у виду Себастијана Корде.

Карлос Алкараз је постављен за првог носиоца и он ће турнир отворити против победника меча Нуно Борхес – Грегоар Барер.

Пројектовано четвртфинале му је са Тејлором Фрицом, док су у тој половини жреба, поред споменутог Циципаса (четврти носилац) још и Григор Димитров, Карен Хачанов, Френсис Тијафо, Андреј Рубљов.

Други део костура предводи Данил Медведев, њега очекује или Кристијан Гарин или неко из квалификација, а потенцијално четвртфинале доноси му Јаника Синера.

Ту су још Холгер Руне, Каспер Руд, Хуберт Хуркач, Алекс де Минор, Александер Зверев, Бен Шелтон.

Мастерс у Шангају на програму је од 4. до 15. октобра, игра се за наградни фонд од 8.800.000 долара и победнику ће припасти 1.000 АТП бодова.

image