Спорт

Међедовић остао без првог АТП финала - три тај-брејка и пораз од Американца у Астани

Себастијан Корда је ипак успео да после преокрета савлада српског представника
Међедовић остао без првог АТП финала - три тај-брејка и пораз од Американца у Астани© Twitter / screenshot / @atptour

Српски тенисер Хамад Међедовић није успео да се пласира у финале АТП турнира у Астани, пошто је у понедељак у полуфиналу поражен од Американца Себастијана Корде 6:7 (8:10), 7:6 (7:2), 7:6 (7:3).

Меч је трајао два сата и 53 минута, а није виђен нити један брејк на мечу. Српски тенисер ће након одличних партија ове седмице, на наредној АТП листи напредовати за око 15 места и биће на прагу уласка међу 100 најбољих тенисера света.

У првом сету играло се гем за гем, а победник је одлучен у тај-брејку. Међедовић је славио у тај-брејку резултатом 10:8, након што је спасио две сет лопте. У другом сету је све изгледало исто, али је тај-брејк припао Американцу 7:2.

Наставило се у идентичном ритму и у трећем сету - обојица су одлично сервирали и нису успевали да направе брејк, па је у тај-брејку пала одлука. Корда је био бољи и славио 7:3, за пласман у финале.

Он ће у финалу играти са победником меча између Аустријанца Себастијана Офнера и Француза Адријана Манарина. АТП турнир у Астани игра се за наградни фонд од 1.017.850 долара.

image