Спорт

Алкараз после пораза: Настављам да јурим Ђоковића

Млади Шпанац има јасан циљ до краја сезоне и неће одустати од њега
Алкараз после пораза: Настављам да јурим Ђоковића© Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Карлос Алкараз завршио је учешће у полуфиналу турнира у Пекингу и тиме направио корак уназад у покушају да скине Новака Ђоковића са светског трона.

Алкараза је у престоници Кине потпуно разбио Јаник Синер и он ће се за титулу борити против Данила Медведева.

Други играч света је зарадио 180 АТП бодова, а када се урачуна и оно што је Ђоковићу скинуто због прошлогодишњег наступа у Тел Авиву у истом термину, "у плусу" је 430 бодова.

"Настављам да јурим Новака Ђоковића на првом месту светске листе. Циљ је да му се што више приближим", рекао је Алкараз на конференцији за медије.

Тренутно има 8.715 бодова, 2.830 мање од Новака који је на 11.545, па ће следећу шансу да истопи разлику имати на мастерсу у Шангају. Међутим, у томе би могла да га омете и лакша повреда бутног мишића.

"У другом сету (против Синера) ме нигде није било, психолошки сам пао, а осећао сам и лакши проблем са бутином. Вучем ту повреду још од Ју-Ес опена. Једно је сигурно, у Шангају ћу морати боље да играм."

Због тог проблема није наступио у Дејвис купу, али верује да му неће сметати до краја сезоне.

"Није ништа много озбиљно. Проблем постоји, али не утиче на моју игру. Мислим да сам 100 одсто физички спреман."

Карлитос је потом покушао да анализира убедљив пораз од Италијана у полуфиналу.

"Мислим да сам играо добар тенис у првом сету, како обично кажем на конференцијама за штампу. Покушао сам да искористим своје прилике. Имао сам неке шансе да направим још један брејк у првом сету, али их нисам искористио. Било је доста брејк лопти, али их нисам искористио. Када против играча као што је Синер не користите те прилике, теже је победити."

Он је пропустио чак седам од девет брејк прилика и са таквим учинком није могао да се нада бољем резултату против расположеног ривала.

"Очигледно је и он играо одличан тенис, то ме је натерало да променим своју игру. Нисам могао да радим оно што сам увек радио, покушавао сам да играм дубље, али нисам могао. Покушао сам да применим другу тактику, али ни то није ишло. Ово је још једна ствар коју ћу морати да научи ако желим да победим Јаника. У другом сету сам био психички ван свега, превише сам се жалио, то отежава игру на највишем нивоу, када си љут на себе", закључио је Алкараз.

image