Спорт

Ембид изабрао Американце: Камерун моја домовина, али хтео сам да учествујем на Олимпијским играма

Званично најбољи играч НБА лиге протекле сезоне није желео да са Камерунцима учествује у квалификацијама и тако покуша да избор наступ на Играма у Паризу 2024. године
Ембид изабрао Американце: Камерун моја домовина, али хтео сам да учествујем на Олимпијским играмаGetty © Mitchell Leff / Stringer

Кошаркаш Филаделфије Џоел Ембид изјавио је да је задовољан одлуком да заигра за репрезентацију Сједињених Америчких Држава, пошто му је циљ да учествује на Олимпијским играма.

Ембид је имао могућност да игра и за Камерун и Француску, домаћина Игара у Паризу 2024. године, али се на крају одлучио за селекцију САД.

Он је недавно разговарао са челницима Кошаркашке федерације Француске, који су играчу Филаделфије дали рок до 10. октобра да одлучи за коју ће репрезентацију играти.

"Било је тешко, допадале су ми се све три опције. Са својом домовином Камеруном, коју много волим. Али заиста желим да учествујем на Oлимпијским играма, то ми је био циљ и сан. Додајте чињеницу да је мој син Американац, овде сам већ дуго и у последњих неколико година доносим одлуке на основу породице", истакао је Ембид за НБА ТВ и додао да је одлука била тешка.

"Француска је урадила оно што је рекла да хоће и то заиста ценим. Одлука је била тешка, желео сам да узмем што је могуће више времена, али добио сам крајњи рок. На крају сам задовољан одлуком", закључио је Ембид.

image
VV inauguration
banner