Спорт

Богдановић причао Американцима: Играње за Србију на Мундобаскету ми је помогло

Српски бек је током разговора са америчким медијима истакао да увек воли да игра за национални тим
Богдановић причао Американцима: Играње за Србију на Мундобаскету ми је помоглоGetty © Yong Teck Lim / Staff

Кошаркаш Атланте Богдан Богдановић изјавио је да му је наступ за репрезентацију Србије на Светском првенству у Манили много значио и додао да би волео да заврши каријеру у америчком клубу, преносе локални медији.

Богдановић је недавно са репрезентацијом Србије освојио сребрну медаљу на Мундобаскету. Он је признао да је у одличној форми стигао у Атланту.

"Нисам био у оптималном стању ранијих година када је тренинг камп у питању. На пример, да ме је неки момак позвао на баскет, не бих могао одмах да изађем на терен. Требало би ми барем пола сата да се истегнем и загрејем, сада то могу без проблема. Помогло ми је што сам играо на Светском првенству. Увек волим да играм за Србију", рекао је Богдановић у Атланти на Медиа деју.

Он је члан Атланте од 2020. године и у марту је продужио са Хоксима уговор на још четири године за 68.000.000 долара.

"Ово је први тим још од Партизана да сам остао четири године. Јако сам узбуђен због онога што следи, радује ме што сам овде. Нисам знао много о Атланти када сам долазио, сада када одем у Србију, почиње да ми недостаје. Волим да будем овде и надам се да ћу остати у екипи до краја каријере", навео је Богдановић, који је прошле сезоне просечно постизао 14 поена и имао је 3,1 скок и 2,8 асистенција по утакмици.

Богдановић (31) је играо за Партизан од 2010. до 2014. године, а потом је наступао за Фенербахче и Сакраменто.
Нова сезона у НБА лиги почиње 25. октобра, а Атланта ће дан касније у првом колу играти против Шарлота.

image
VV inauguration
banner