Спорт

Ленард: Играћу сваку утакмицу ако будем здрав

Кошаркаш Лос Анђелес клиперса, Кавај Ленард, рекао је играти све мечеве у НБА лиги уколико буде здрав
Ленард: Играћу сваку утакмицу ако будем здравGetty © Christian Petersen

НБА лига уводи "политику учешћа играча", која ступа на снагу ове сезоне, како би спречила да клубови одмарају најбоље играче преко сезоне.

Ленард често био на мети критика због тога, пошто је у сезони 2018/2019 пропустио 22 утакмице док је био члан Торонта, а потом је, као члан Клиперса, често био ван терена.

"Долазим после повреде и морате да знате детаље од лекара. Али ако лига мисли или покушава да се наруга ономе што сам урадио у Торонту, требало би да престане, пошто сам био повређен читаве године. Ако будем био у стању да играм, играћу кошарку. Радио сам читавог лета да бих играо, а не да бих седео и гледао друге како играју. Ниједно правило лиге ми неће помоћи да играм више утакмица", рекао је Ленард.

Ново правило спречава тимове да, без дозволе, одмарају више звезда својих екипа, означене као учеснике Ол-стара у претходне три сезоне, у истој утакмици или да седе на клупи здрави у утакмици која се преноси на националној телевизији.

Руководство НБА лиге запретило је са казнама које би премашиле милион долара, ако екипа има три прекршаја.

"Мислим да лига покушава да пронађе начине да побољша игру, да помогне њен раст, схватајући да је укључивање навијача важно за све нас. Као љубитељ спорта, када одете на утакмицу, желите да играју звезде. Скупо плаћате улазнице или можда кабловску или шта год имате, желите да видите да најбољи играчи играју", рекао је председник Удружења играча и кошаркаш Њу Орлеанса, Си Џеј Мекалум.

image