Спорт

Чувени Американац упозорава Алкараза: Не сме да буде опседнут Ђоковићем

Пре неколико дана млади Шпанац дао је занимљиву изјаву о свом највећем ривалу, али су брзо стигле критике и препоруке од једног од најуспешнијих тенисера свих времена
Чувени Американац упозорава Алкараза: Не сме да буде опседнут ЂоковићемGetty © Lintao Zhang

Карлос Алкараз истакао је током мастерса у Шангају да константно мисли на Новака Ђоковића и жели да га сруши са тениског трона.

"Новак Ђоковић ми је у мислима скоро сваког тренинга", изјавио је Алкараз, који ће вероватно морати да сачека на остварење највећег циља после неуспеха на турнирима у Кини.

Џими Конорс, један од најуспешнијих тенисера свих времена, упозорио је Карлитоса да не сме да се концентрише само на Ђоковића.

"Карлос не сме да буде опседнут Ђоковићем јер има још добрих тенисера. Ту су и Јаник Синер, Данил Медведев…", почео је Конорс.

"И поред тога што је савладао Ђоковића на Вимблдону, он очигледно остаје трн у његовој пети."

Чувени Американац, који је током каријере освојио чак 109 трофеја, од којих је осам са гренд слемова, поручио му је да мора да остане скроман и задржи исти приступ за сваког ривала.

"Мора да буде опрезан јер се на тај начин припрема само за једног противника. С друге стране, испада да мисли да остале увек може да победи, да је за њих довољно добар, али види се да није тако. И остали тенисери добро играју."

Момак из Мурсије експлодирао је прошле сезоне и експресно се пробио до самог врха.

"Допада ми се његово понашање. Не само како прича ван терена, него и како се понаша на њему. Тенисери су много плаћени и зато морају на терену да пруже максимум, а он то и ради. Зато волим да га гледам. Волим играче који ће да се испрљају на терену и тачно знају шта је потребно урадити да се буде први на свету или освоји важна титула. То помаже и њима, али и тенису. Такво понашање подиже интересовање за тенис", закључио је Конорс.

image