Спорт

Податак који показује колико је Ђоковић бољи од свих осталих

Дебата о томе ко је најбољи тенисер свих времена вероватно је одавно готова, иако сада многи покушавају да измисле аргументе како би је учинили актуелном
Податак који показује колико је Ђоковић бољи од свих осталихGetty © Sarah Stier

Новак Ђоковић је освајањем Ролан Гароса, а потом и Ју-Ес опена, потрдио звање највећег тенисера у историји са 24 гренд слем пехара у својим витринама.

Ђоковић је освојио све што се може освојити у овом спорту и то више пута, успут поставивши рекорде који ће тешко бити поновљени.

Тренутно је на првом АТП ранг-листе на којем проводи 393. седмицу и врло је близу нестварног достигнућа и магичног броја 400. Да би се то догодило, потребно је да одбије налет Карлоса Алкараза до краја године, који има велику шансу да га поново смени.

До тада, разлика ће у односу на остале пратиоце само расти, па је тако "Јуроспорт" донео податак који потврђује колико је Новак бољи од свих својих конкурената.

Он је одавно престигао Роџера Федерера који је 310 седмица био први, док је у односу на Рафаела Надала, далеко испред.

Тачније, Надал је ближи споменутом Алкаразу који има 36 недеља иза свог имена, него Ђоковићу.

"Бик са Мајорке" је укупно владао 209 седмица и заостаје скоро дупло за највећим ривалом.

Притом, познато је да Србин има више титула, али и бољи међусобни скор од Шпанца (30:29), који је недавно покушао "киселим грожђем" да умањи учинак Ђоковића. Тада је рекао да су њега омеле повреде и да би Новак био фрустриран уколико га не би престигао по броју гренд слем титула.

Ипак, на крају је морао да призна да је његов највећи супарник потпуно заслужено ГОАТ.

Од активних играча, први су били још једино Енди Мари (41) и Данил Медведев (16).

image
VV inauguration
banner