Спорт

Звезда победила 4:3, али регистровано 3:0 - Суперлига одлучила после кршења правила

Црвено-бели су добили убедљивији тријумф, пошто су Крагујевчани дозволили да на утакмици наступи играч који није био у протоколу
Звезда победила 4:3, али регистровано 3:0 - Суперлига одлучила после кршења правила© Bane T. Stojanovic/ATAImages

Утакмица 11. кола Суперлиге Србије Раднички 1923 - Црвена звезда, у којој је шампион Србије победио резултатом 4:3, регистрована је у петак службеним резултатом 3:0 у корист београдског клуба, саопштено је на званичном сајту такмичења.

Разлог за то је административна грешка која се омакла клубу из Крагујевца.

"На основу извештаја службених лица, поступајући по службеној дужности, директор такмичења Супер лиге и Прве лиге Србије Александар Пивић донео је одлуку о регистрацији одигране утакмице 11. кола Суперлиге Србије између ФК Раднички 1923 и ФК Црвена звезда службеним резултатом 3:0 (пар-форфе) у корист ФК Црвена звезда, због наступа играча ФК Раднички 1923 који није уписан у записник пре почетка утакмице. Све потребне измене у оквиру табеле такмичења биће извршене након правоснажности ове одлуке", стоји у саопштењу Суперлиге.

Фудбалер Радничког Милош Видовић је у поменутом мечу ушао на терен у полувремену и на њему провео 22 секунде, иако није био у протоколу утакмице, због чега је клуб из Крагујевца и кажњен губитком меча службеним резултатом.

image