Спорт

Живковић и Радоњић: Прави тренутак за нешто велико на Мундијалу

Фудбалска репрезентација Србије се тренутно налази у Манами где ће у петак одиграти пријатељски меч са Бахреином. Наши репрезентативци ће дан касније отпутовати у Доху где ће наставити припреме за Светско првенство. Андрија Живковић и Немања Радоњић верују да ће Србија коју представљају направити добар резултат у Катару.
Живковић и Радоњић: Прави тренутак за нешто велико на Мундијалу© FSS

"Сећам се како су Грци доживели освајање Европског првенства 2004. године. Не могу ни да замислим шта би се у сличној ситуацији догодило у Србији. То би био пакао. Сличног смо менталитета, али би код нас била још већа еуфорија. Сјајна смо група, играмо одличан фудбал и заслужујемо да будемо на највећој смотри светског фудбала. А кад смо вевј тамо, хајде да направимо чудо", рекао је Живковић, пренео је званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Офанзивац је додао да би волео да Србија освоји Мундијал. Живковић је са репрезентацијом Србије тријумфовао на Светском првенству за омладинце 2015. године.

Фудбалер Торина Немања Радоњић је један од 11 момака из италијанске Серије А који ће на Мундијалу у Kатару бранити боје репрезентације Србије.

"Често сам ових дана причао са клупским друговима из Торина на тему Мундијала. Влашићу никако није јасно како то да увек имамо феноменалне играче, а никада ништа нисмо направили на великом такмичењу. Можда је сада прави тренутак. Рикардо Родригез је један од најискуснијих у репрезентацији Швајцарске, могуће је да ћемо бити директни ривали на терену. Шалио сам се њим, рекао сам му да је готов. Признао ми је да не воли да игра против мене ни на тренингу. Ценим га као играча, има одличну технику за једног дефанзивца, уме да изнесе лопту и често у Торину градимо акције које почињу од њега", рекао је Радоњић, који је истакао да у репрезентацији Србије влада одлична атмосфера.

Селекција Србије на Мундијалу у Катару ће се такмичити у групи Г заједно са Бразилом, Камеруном и Швајцарском.

image
VV inauguration
banner