Спорт

Јоветић: Био сам убеђен у нерешен резултат, али Митровић је "измислио" гол за Србију

Капитен фудбалера Црне Горе Стеван Јоветић изјавио је да је веровао да његов тим може да избори макар бод против Србије у мечу квалификација за Европско првенство 2024. године
Јоветић: Био сам убеђен у нерешен резултат, али Митровић је "измислио" гол за Србију© Dusan Milenkovic/ATAImages

"Орлови" су у уторак увече савладали "соколе" 3:1 у мечу групе Г квалификација за ЕУРО, а Јоветић је навео да је пресудио индивидуални квалитет фудбалера Србије.

"Мислим да смо одиграли добро прво полувреме. Први гол Митровића је измишљен, ту се ништа није могло. Морали смо боље у другом делу, пали смо и физички и Србија је то искористила", рекао је Јоветић за ТВ "Арена спорт".

Он је истакао да Црна Гора није изгубила све шансе за пласман на Европско првенство.

"Србија има квалитет заиста. Измене су код њих уродиле плодом. Искрено био сам убеђен да ћемо одиграти нерешено, али шта је ту је, имаћемо још шанси", додао је Јоветић.

Репрезентативац Црне Горе и рођени Београђанин Адам Марушић је истакао да је дао максимум у дуелу са Србијом.

"На мени је било да дам максимум у свом граду као професионалац. Дали смо сви максимум, резултат није као што смо очекивали. Морамо да изађемо уздигнуте главе, јер смо дали све од себе", рекао је Марушић после меча и додао да су Сергеј Милинковић-Савић и Филип Костић направили разлику.

"Успели смо после гола да се вратимо, чак смо били и опаснији на крају првог дела. Србија је у наставку показала да има велики квалитет. Сергеј и Костић су правили разлику. Сви знају какав је Сергеј играч. Кад се изађе на терен мали детаљи праве разлике. Тако је било вечерас, тако је било и у Подгорици. Србија је победила на квалитет. Ми идемо кући уздигнуте главе", истакао је Марушић.

image