Спорт

Бекер постао тренер Рунеа – хоће ли "нови Новак" достићи Новакове висине?

Борис Бекер потврдио је оно о чему се данима спекулисало – почиње да ради као тренер Холгера Рунеа
Бекер постао тренер Рунеа – хоће ли "нови Новак" достићи Новакове висине?Getty © Andreas Rentz / Staff

Легендарни Немац је гостовао у једном подкасту који се емитује у оквиру немачког "Јуроспорта", у којем је потврдио да ће радити као тренер шестом тенисеру света Холгеру Рунеу до краја 2023. године.

Руне је остварио само једну победу у последњих десет мечева, а последњи у низу неуспеха забележио је у Стокхолму против нашег Миомира Кецмановића. Након Вимблдона, на којем је такмичење завршио у четвртфиналу, имао је великих проблема са повредом леђа.

Бекер верује да може да помогне данском тенисеру, пре свега мотивационо.

"Могу да потврдим да сам тренер Холгера Рунеа", рекао је Бекер, па потом наставио:

"Мало ме чини поносним што ме је питао. Контакт између нас постоји већ дуго. Сада је све испало веома добро. Мој календар дозвољава сарадњу између нас и одувек сам био заинтересован за Холгера јер је на тениском терену са толико посвећености и темперамента."

Бекер је открио како су текли преговори са младим тенисером.

"Холгер ме је позвао на недељу тренинга у Монте Карло. Такође сам тамо дуго разговарао са његовом мајком Анеке и његовим тренером Лапом Бечеринијем. Нас троје смо од сада одговорни за Холгера. Нажалост, не могу бити на турниру у Стокхолму ове недеље због претходно договорених термина. Али бићу уз њега најкасније у Базелу", рекао је Бекер.

Борис Бекер је у периоду од 2014. до 2016. године био тренер Новаку Ђоковићу и са њим освојио 25 титула – шест гренд слемова и 14 мастерса.

"Холгер је дијамант којег треба избрусити. Допадају ми се његови емотивни изливи. Тренирао сам раније играча – Новака Ђоковића – који није увек био свој на терену, али то је дозвољено. Посвећен је и темпераментан. Холгер је један од најбољих младих играча на свету и моја амбиција је да пронађем правог Холгера Рунеа."

Млади Данац је 2020. године постао професионалац и тада му је предвиђано да ће постати "нови Новак", због срчаности и начина игре. Етаблирао се као Топ 10 играч, освојио једну мастерс титулу, али још није направио пробој који се очекује.

Имао је потешкоћа и са избором тренера, па ће чувени Немац покушати да му помогне да достигне бар део висина претходног пулена.

Последње године у Бекеровом животу обележили су проблеми са законом – претходног децембра изашао је са одслужења осмомесечне казне због кривичних дела у вези са утајом пореза.

image
VV inauguration
banner