Спорт

Тенисерке разочаране условима у Канкуну: Мука нам је од свега, ово је неприхватљиво

Арина Сабаленка и Маркета Вондроушова критиковале организаторе Завршног турнира у Канкуну
Тенисерке разочаране условима у Канкуну: Мука нам је од свега, ово је неприхватљивоGetty © Clive Brunskill

Чешка тенисерка, Маркета Вондроушова, осула је паљбу по организаторима турнира због лоших терена у мексичком Канкуну.

"Терен очигледно није спреман за турнир на оваквом нивоу. Међутим, чини ми се да ВТА и организатори не брину превише о теренима на којима морамо да играмо. Толико сам се трудила целе године да бих била што боља. Учинила сам све што је у мојој моћи да обезбедим наступ на овом турниру. И када сам први пут у каријери успела у томе доживела сам негативан шок. Разочарана сам, већ ми је сада мука од свега", изјавила је Вондроушова, која је ове године освојила Вимблдон.

Чешка тенисерка је у првом колу турнира у Канкуну поражена од Пољакиње Иге Швјонтек 2:0, по сетовима 7:6 (7:3), 6:0.

Она није прва која је дигла глас у Мексику, пошто је то учинила белоруска тенисерка Арина Сабаленка.

Белорускиња је, након победе над Гркињом Маријом Сакари (6:0, 6:1), изјавила да осећа непоштовање од стране челника ВТА због лоше организације турнира.

"Искрено, на овом терену се често не осећам сигурно док се крећем, одскок лопте уопште није равномеран. Све до суботе нисмо добили прилику за тренинг на овом терену. Кад је толико тога у игри и кад су улози овако велики, то је за мене неприхватљиво", објаснила је белоруска тенисерка.

Додала је да је срећна што је успела да остане фокусирана и игра добро.

"Али, морам да кажем да ме је ВТА јако разочарао, као и досадашње искуство на турниру. Као што сам рекла и на конференцији за медије, као играчица се осећам непоштовано од стране ВТА. Мислим да се већина нас тако осећа", написала је Сабаленка на свом Инстаграм профилу и истакла да "ово није ниво организације који се очекује на финалном турниру".

image