Спорт

Сергеј озбиљније повредио колено, неће играти ни за Србију против Бугарске

Репрезентативац Србије одсуствоваће неколико седмица са терена
Сергеј озбиљније повредио колено, неће играти ни за Србију против БугарскеGetty © Justin Setterfield

Сергеј Милинковић-Савић доживео је тежу повреду колена и сада га очекује вишенедељна пауза, преносе медији у Саудијској Арабији.

Још није познат тачан степен повреде, али "Сауди газета" наводи да везног фудбалера Ел Хилала очекује између две и шест седмица одсуства.

Милинковић-Савић је летос стигао у Саудијску Арабију заједно са још неколицином фудбалера.

Он се повредио у петак током сусрета са Ел Фатехом у 12. колу саудијске Про лиге, па је замењен у 74. минуту. Дан касније обављена је и магнетна резонанца, после чега је установљена повреда колена.

Потврда свега је и то што репрезентативац Србије није отпутовао са тимом на гостовање у Мумбај, на меч Азијске Лиге шампиона, који је на програму у понедељак од 15 часова по средњоевропском времену.

Сергеј је од почетка сезоне одиграо 13 утакмица за клуб из Ријада, постигао четири поготка и забележио две асистенције.

Ово је још један ударац за шампионске амбиције Ел Хилала у важном делу сезоне, пошто до краја сезоне неће бити прве звезде Бразилца Нејмара, који је започео дуг процес опоравка након кидања предњих укрштених лигамената.

Такође, Милинковић-Савић ће извесно пропустити и утакмицу репрезентације Србије са Бугарском у квалификацијама за Европско првенство.

"Орлови" ће 19. новембра дочекати Бугарску у Лесковцу и покушати да после више од 20 година обезбеде пласман на континентални шампионат. Изабраницима Драгана Стојковића Пиксија довољан је и бод како би "чекирали" карту за Немачку.

image