Спорт

Само Срби имају лек за Дончића у НБА лиги

Словеначки суперстар доминира у НБА лиги, али не може једино против српских представника у најјачем кошаркашком такмичењу
Само Срби имају лек за Дончића у НБА лиги© Tanjug/AP Photo/Gareth Patterson

Кошаркаши Торонта, које са клупе предводи српски стручњак Дарко Рајаковић, савладали су у ноћи између среде и четвртка екипу Даласа, резултатом 127:116.

Репторси су одиграли одлично у Тексасу, утакмицу преломили у трећој и четвртој деоници и остварили важан тријумф против захукталог противника.

Рајаковић је одлично припремио тактику и успео, колико је то могуће, да заустави невероватног Луку Дончића.

Дончић је на терену провео више од 38 минута и за то време постигао 31 поен, уз седам скокова, осам асистенција и по четири украдене и изгубљене лопте.

Лука је само на први поглед имао невероватну статистику, али је веома лоше шутирао из игре. Рајаковићеви изабраници му нису дозвољавали лаке шутеве, па је погодио само 11 покушаја од 26. За три поена је био катастрофалан, тек два поготка из десет покушаја.

Словеначки суперстар доминира у НБА лиги, али не може једино против српских представника у најјачем кошаркашком такмичењу.

Тако је пре неколико дана Далас поражен од Јокићевог Денвера у спектакуларном балканском дербију, што су екипи једина два неуспеха од почетка сезоне (уз шест тријумфа).

Кајри Ирвинг је покушао да му помогне са 22 поена, пет више од Тима Хардавеја.

На другој страни, госте је до победе предводио Паскал Сијакам са 32 поена и 12 ухваћених лопти, Денис Шредер је додао 18 поена, два више од Трента, док је Барнс завршио са дабл-даблом (14 поена, 14 скокова и седам асистенција).

Репторси су после нешто лошијег почетка сезоне везали два тријумфа и сада се налазе на осмом месту Истока са скором 4-4.

image
VV inauguration
banner