Спорт

Јокић је једноставно незаустављив, то су на својој кожи осетили Кари и Вориорси

Најбољи кошаркаш на планети наставио да доминира и водио свој тим до тријумфа над једном од најбољих екипа у историји НБА лиге
Јокић је једноставно незаустављив, то су на својој кожи осетили Кари и Вориорси© Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Кошаркаши Денвера победили су Голден Стејт 108:105 у ноћи између среде и четвртка, уз још једну невероватну партију Николе Јокића.

Српски репрезентативац од почетка сезоне игра на изузетно високом нивоу, из ноћи у ноћ обара рекорде и најзаслужнији је за то што Нагетси имају скор 8-1.

Јокић је у дуелу са "ратницима" на паркету провео нешто мање од 37 минута и за то време постигао 35 поена (14/25 из игре), имао 13 скокова и пет асистенција.

Момак из Сомбора имао је мало проблема код шута за три поена, погодио је само једном из осам покушаја, али је у осталим сегментима био непогрешив. Јесте изгубио три лопте, али је забележио исто толико украдених, уз једну блокаду.

Јокић је у претходној утакмици уписао 108. трипл-дабл у каријери, а сада је потврдио и да нема проблема ни против дефанзиваца четвороструких шампиона најјаче лиге света.

Дуел у Колораду имао је много преокрета, домаћин је већ у првој четвртини дошао до двоцифрене предности, одбио први напад ривала, али други није.

У трећој четвртини Голден Стејт се вратио и преокренуо, потом и у четвртој, али је у завршницу сусрета са резултатским вишком ипак ушла екипа Мајка Мелоуна.

Тада је на сцену ступио Јокић, који је у последњих пет и по минута постигао седам поена и по два скока и асистенције. Руку на срце, направио је једну грешку која је могла скупо да кошта "грумење", а онда и промашај са линије за слободна бацања.

Ипак, актуелни првак имао је мало и среће у последњним секундама, пошто је прво Стеф Кари промашио полагање, а онда је и Клеј Томпсон имао добру прилику да шутне тројку за продужетак, али му је лопта исклизнула из руку.

Пободнички низ Денвера још је значајнији јер због повреде нема Џамала Мареја, па је Јокићу у овој утакмици највише помогао Реџи Џексон са 20 поена, три више од Мајкла Портера јуниора, док је Ерон Гордон завршио са дабл-даблом (14 поена и 11 скокова).

На другој страни, споменути Кари био је најефикаснији са 23 поена, док је Томпсон стао на 15.

Нагетси су у серији од четири тријумфа и у следећем мечу ће гостовати код Хјустона, у ноћи између недеље и понедељка.

Голден Стејт је, упркос два пораза у последња три сусрета, четврти на табели Западне конференције са скором 6-3.

image