Спорт

АБА лига се коначно огласила: Шокантне сцене у Задру, наставићемо да повезујемо људе

Челници регионалног кошаркашког такмичења објавили саопштење поводом инцидената који су се догодили у Задру у суботу увече
АБА лига се коначно огласила: Шокантне сцене у Задру, наставићемо да повезујемо људе© Milan Maricic/ATAImages

Српски шампион објавио је да је делегација Звезде, уз коју су били и новинари редакције "Моцарт Спорт", нападнута и претучена у Задру у два одвојена инцидента.

"Након шокантних сцена које су се у суботу увече догодиле у Задру и напада на новинаре и чланове делегације Црвене звезде, уочи утакмице седмог кола АБА лиге између Задра и Црвене звезде , АБА лига оштро осуђује сваки аспект насиља и расне, сексуалне, верске, националне и било које друге врсте дискриминације", почиње се у саопштењу.

АБА лига придружује се апелима Задра и Црвене звезде према хрватском МУП-у, са намером да се што пре испитају сви детаљи напада, а да организатори и извршиоци инцидента буду ухапшени и процесуирани у у складу са законима Републике Хрватске у којој су се напади догодили.

Неидентификована група је напала четири лица из српске делегације, а како су пренели црвено-бели ни на који начин нису били испровоцирани.

"Истовремено, кроз комуникацију са клубовима и другим безбедносним факторима, АБА лига учиниће све да утакмица 7. кола између Задра и Црвене звезде Меридианбет прође без иједног инцидента и да сви још једном покажемо да се ради о изолованом случају, који баца сенку на све постулате АБА лига. Уверени смо да ћемо заједно победити у овој борби и да ће, као и до сада, АБА лига наставити да повезује, а не дели људе", закључује се у саопштењу АБА лиге.

image