Спорт

УЕФА забранила минут ћутања за жртве у Израелу, а играчи ипак пронашли начин

Утакмица између Пољске и Израела почела је на необичан начин
УЕФА забранила минут ћутања за жртве у Израелу, а играчи ипак пронашли начин© Twitter / screenshot / @AJC_CE

Уочи сусрета младих фудбалских репрезентација Пољске и Израела, Европска фудбалска унија (УЕФА) забранила је одржавање минута ћутања због израелских жртава у рату на Блиском истоку.

Ипак, играчи два тима и главни судија Качевски пронашли су начин како да доскоче врху УЕФА и тај минут ћутања заправо одрже.

Када је арбитар у Лођу означио почетак сусрета, фудбалери Пољске и Израела само су остали на својим местима на терену и мирно, спуштених глава, сачекали да прође први минут утакмице, чиме су одали пошту израелским жртвама.

УЕФА до сада није објаснила због чега је одбила поменути захтев, али треба имати у виду да су нови сукоби Израела и Палестине почели 7. октобра, као и да није поштено да се "игнорише друга страна", која је такође оштећена.

Овиме УЕФА није желела да заузима званичан став, а тешко да ће ико бити санкционисан због оваквог почетка утакмице у Лођу. Иначе, Пољска је у овом сусрету славила 2:1 и имају максималних 12 бодова после четири меча, док је Израел изгубио оба досадашња меча.

image