Спорт

Роналдо оплео по младим фудбалерима: Поштујем само три играча Јунајтеда

Појавили су се нови детаљи интервјуа Кристијана Роналда који је подигао много прашине у свету фудбала.
Роналдо оплео по младим фудбалерима: Поштујем само три играча Јунајтеда© Twitter/screenshot/@PiersUncensored

Експлозивни интервју Кристијана Роналда и даље је једна од главних тема у свету фудбала. Португалски суперстар дао је прошле седмице интервју Пирсу Моргану, а сваког дана, објављују се нови делови интервјуа који је љубитеље фудбала поделио.

Роналдо је у њему критиковао скоро све које је споменуо - свој клуб Манчестер јунајтед, бившег тренера Ралфа Рангника, садашњег тренера Ерика тен Хага, а сада су на удару били и готово сви млађи играчи са којима је имао прилику да сарађује.

Кристијано је протеклих дана трпео много критика, из Манчестер јунајтеда су најавили да ће добро размислити о свом наредном потезу који се тиче Португалца, а неки медији чак наводе да би "црвени ђаволи" могли да га казне са 1.000.000 фунти.

Но, Роналдо је у новим детаљима интервјуа истакао да пепео преминулих оца и сина држи у кући, али и да само неколико саиграча из Манчестера може да похвали.

"Од играча Јунајтеда, позитивно могу да истакнем само њих тројицу. Диого Далот је врло професионалан иако је млад и не сумњам да ће дуго трајати. Паметан је, интелигентан и јако профеисионалан. По добром могу да споменем још Лисандра Мартинеза и Каземира", рекао је Роналдо.

Он је искористио овај интервју да критикује младе фудбалере у глобалу.

"Не поштују искусније и старије играче, живе у другачијој ери. Морам да кажем да мој син који има 12 година нема такав менталитет. Млади играч анас до неких ствари долазе много лакше, уопште се не муче, баш их брига. Праве се да слушају, али на једно ухо им уђе, а на друго изађе. То ме не изненађује, али за њих је права штета што кад имају најбољи пример испред себе, макар не покушају да га следе", рекао је Португалац и потом, очекивано, појаснио на кога је мислио.

"Ја сам тај пример. Сваког јутра ја први долазим и задњи одлазим", рекао је Роналдо у критици према млађим фудбалерима.

image