Спорт

Судија из Роналдове ноћне море дели правду Звезди и Јанг Бојсу

Арбитар из Холандије се нашао у центру пажње пре неколико година због утакмице на стадиону "Рајко Митић", а због које је Кристијано Роналдо потпуно побеснео
Судија из Роналдове ноћне море дели правду Звезди и Јанг Бојсу© Antonio Ahel/ATAImages

Холанђанин Дани Макели биће главни судија утакмице петог кола групе Г Лиге шампиона између Јанг Бојса и Црвене звезде, саопштила је Европска фудбалска унија (УЕФА).

Макелију ће помагати сународници Хесел Стегстра и Јан де Врис, док ће четврти арбитар да буде Марк Нагтегал. У ВАР соби биће Холанђанин Клеј Руперти и Словенац Нејц Кајтазовић.

Утакмица између Јанг Бојса и Црвене звезде биће одиграна у уторак од 21 сат у Берну.

У другом мечу петог кола групе Г, Манчестер сити ће на свом терену дочекати Лајпциг.

Манчестер сити је први на табели групе Г са 12 бодова, док је Лајпциг други са девет. Ова два клуба изборила су пласман у осмину финала ЛШ. Црвена звезда и Јанг Бојс су сакупили по један бод.

Дани Макели је судио први меч плеј-офа за пласман у Лигу шампиона између Јанг Бојса и Црвене звезде (2:2), који је одигран у 21. августа 2019. године Берну.

У реваншу у Београду било је 1:1, а црвено-бели су изборили пласман у Лигу шампиона у сезони 2019/2020.

Ипак, остао је упамћен по томе што је делио правду на мечу Србије и Португалије у квалификацијама за пласман на Светско првенство у Катару, који је завршен резултатом 2:2.

Тај дуел је остао у сенци одлуке холандског судије да не призна гол Португалаца, јер је по његовом мишљењу у самом финишу другог полувремена лопта није прешла гол-линију и тако је Србија успела да сачува бод.

Ова одлука много је изнервирала Кристијана Роналда који је пре краја утакмице самоиницијативно напустио терен.

Макели је после признао да је направио грешку, а страдао је његов помоћник који је био избачен из тима.

image
VV inauguration
banner