Спорт

Терзић: Апсурд је да Звезда боље изгледа у Лиги шампиона него "тракалица" лиги

Током двонедељне паузе у домаћем првенству, Терзић је искористио прилику да "подвуче црту" након уводног дела сезоне
Терзић: Апсурд је да Звезда боље изгледа у Лиги шампиона него "тракалица" лиги© Dusan Milenkovic/ATAImages

Генерални директор фудбалског клуба Црвена звезда Звездан Терзић рекао је да је велики раскорак између жеља навијача црвено-белих и малих могућности.

Терзић је истакао да нема дилему да ће на крају сезоне бити освојена седма узастопна титула шампиона Србије и да ће Барак Бахар сигурно остати тренер.

"Ја сам дуго на јавној сцени и дуго обављам јавне функције, спреман сам на критике. Те критике су повезане са неком емоцијом коју народ осећа према Црвеној звезди. Велики је раскорак између огромних жеља Звездине јавности и малих могућности. Ми смо заборавили где смо били, да смо шест година чекали шампионску титулу, да је била тотална доминација Партизана, да смо били 215. на УЕФА ранг листи, да нисмо могли да прођемо ни другу рунду квалификација, да нисмо могли да приђемо групној фази такмичења. Онда смо у томе успели 2017. године. Онда су људи помислили да нам то припада", рекао је Терзић гостујући на ТВ "Прва".

Терзић је истакао да Израелац сигурно остаје тренер клуба.

"Бахар остаје сигурно, дали смо му подршку. Резултати које ће сигурно направити у преспективи амортизоваће неке негативне критике упућене на његову адресу. Морамо да будемо спремни на критику", казао је Терзић, који је говорио и о резултатима Звезде у текућој сезони.

"Сад имамо паузу због репрезентације, па смо имали времена за анализу и да се мало консолидују редови. Сигурно, два пораза и нерешен резултат у домаћем првенству није нешто што смо очекивали. До краја јесени имамо још шест првенствених утакмица. Имамо шест бодова заостатка у односу на вечитог ривала, али с обзиром да имамо три дербија, немам уопште дилему да је Црвена звезда најбољи тим и да ћемо на крају бити шампиони", рекао је Терзић.

Осврнуо се и на чињеницу да после шест година доминације Звезда први пут није у ситуацији да буде далеко испред свих на челу табеле.

"Наравно да не прија ситуација у којој после толико година доминације нисмо у току првенства на првој позицији. Можда смо се мало више окренули Лиги шампиона и потценили домаће првенство. Ми смо шест година шампиони, али осећамо да народ хоће још више. Ми смо и тако паковали тим да буде конкурентан у Европи и да доведемо физички моћне играче. Апсурд је да Звезда боље изгледа у Лиги шампиона против најјачих екипа него код нас у "тракалица" лиги. Морамо да се вратимо на нека наша подешавања", казао је Терзић.

Оценио је да су Звезди потребна два типа играча.

"Ми имамо играче који су научили да играју нашу лигу, где се не захтевају атлетске способности, брзина, хитрина, снага, већ креативност, техника, маштовитост, јер нам се сви противници спусте у низак блок, ставе 'аутобус' испред свог гола. Ту је потребно мајсторство. Морамо да имамо два типа играча, једне који знају да играју нашу лигу, и друге, атлетски способне. Тако, морамо да имамо два типа играча", закључио је Терзић.

image