Спорт

Свечано отворена изложба поводом 100 година од рођења Рајка Митића

Фудбалски клуб Црвена звезда је поводом 100 година од рођења прве Звездине звезде и човека по коме је назван стадион клуба Рајка Митића у музеју припремио изложбу, која је свечано отворена и биће доступна свиma који у наредним данима буду желели нешто више да сазнају о каријери Звездине легенде.
Свечано отворена изложба поводом 100 година од рођења Рајка МитићаGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Свечаној церемонији отварања присуствовали су званичници клуба, али и ветерани Црвене звезде који су се са радошћу присетили играчких момената прве Звездине звезде. Рајко Митић је рођен 19. новембра 1922. године у Белој Паланци.

На самом почетку присутнима се обратио председник Фудбалског клуба Црвена звезда Светозар Мијаиловић који је говорио о величини и значају Митића.

"Један број овде присутних је био савременик Рајка Митић и играо са њим. Обележавамо значајан јубилеј, стогодишњица његовог рођења, наше прве легенде клуба, који је на неки начин и утемељио звање легенди клуба. Рајкове заслуе су огромне, он је симбол нашег клуба и садашња генерација на овај начин жели да ода то признање, да га и све будуће генерације звездаша памте, али и да буде инспирација у њиховом раду, да постигну оно што је наша прва легенда остварила у Звезди. Желим да се присутни савременици подсете тог времена, а млади да погледају и да науче како се некада играло, радило и водило у Црвеној звезди", рекао је Мијаиловић.

image