Спорт

О Симићу бруји Италија: Голом расплакао родитеље, растао у Немачкој, али срце рекло "Србија"

Српски фудбалер Јан-Карло Симић је у центру пажње италијанских медија, након што је после 17 минута од почетка свог професионалног дебија постигао гол у победи Милана над Монцом (3:0)
О Симићу бруји Италија: Голом расплакао родитеље, растао у Немачкој, али срце рекло "Србија"© Tanjug/Spada/LaPresse via AP

Овај 18-годишњак био је очаран што је добио прилику да први пут заигра у дресу "росонера", а поготком у 43. минуту успео је да расплаче своје родитеље који су га уживо гледали на "Сан Сиру".

Овај момак рођен у немачком Ниртингену 2005. године растао је у дијаспори. Његови родитељи, иначе из Вишеграда, очито су му усадили љубав према отаџбини, пошто је још од кадетских дана Симић говорио да жели да игра у селекцијама Србије.

То је и учинио на кадетском Европском првенству где је први пут заблистао, сада је млади репрезентативац Србије, али и првотимац седмоструког првака Европе. Повреда Томаса Побеге значила је да Симић мора на терен, што је био његов први наступ за неки клуб у сениорској каријери.

"Одувек сам био спреман. Шеф и његов стручни штаб су ме припремили за ову утакмицу као и саиграчи који су ми рекли да останем спреман јер свашта може да се деси. Био сам спреман на клупи и то сам показао на терену. Саиграчи, тренер, сви су ми много помогли. Заиста сам захвалан", рекао је Симић после меча.

Милан је за овог штопера издвојио 1.000.000 евра у лето 2022. године како би га откупио из редова Штутгарта, клуба у чијим је млађим категоријама поникао. Иако јако млад, нема проблем да истакне да је спреман за велика дела.

"Понекад сам размишљао о томе како би било лепо да уђем на терен и постигнем погодак. Али сам био смирен јер сам знао да морам да будем смирен како бих могао да играм. Морам да будем у најбољој форми да бих помогао тиму и мислим да сам то урадио. Јако сам срећан!"

Он је истакао и захвалност према породици за све што је до сада постигао.

"Помогли су ми и подржавали ме откако сам био дете. Дошли су да живе са мном у Милану да би ми помогли. Они су ми помогли да прегурам тешке моменте. Заиста сам срећан што их имам и што могу са њима да поделим овај моменат", рекао је Симић.

Својевремено је за Србинов долазак у Милан најзаслужнији био нико други до легендарни Паоло Малдини.

"Он је мој идол. Много његових снимака сам гледао када сам био мали. Част је за мене да ме је он позвао у Милан. Ја сам тада био у теретани, позвао је мог оца и када сам дошао кући неких пет сати смо разговарали о будућности и могућностима које имам пред собом."

Симић је први пут дрес Србије обукао у мају 2021. на Меморијалном турниру "Миљан Миљанић", а поготком за Милан сада је постао трећи најмлађи играч који је постигао гол за "росонере" у последњих 30 година.

Чини се да би Србија у наредним годинама могла да добије дефанзивца за будућност. А у тако нешто верују и у Милану.

image
VV inauguration
banner